Tandblekning

Det är normalt att man genom åren får mörkare och missfärgade tänder. En tandblekning bleker bort de missfärgningar som uppstått på tandemaljen och behandlar även den mörka nyansen som tänderna har fått. Med en tandblekning kan du uppnå en nyansskillnad upp till 3-7 nyanser och få tillbaka ditt vackra leende.

Tandblekning är en kemisk process där ett blekmedel som appliceras på tänderna och därefter tränger sig in i tandbenet och på så vis behandlar missfärgningar och bleker tänderna.

Hos oss på Flawless by Lyx arbetar vi med tandblekningsprodukter från BEYOND™ Dental & Health. Tandblekningslampan Polus® är den senaste och mest avancerade lampan enligt “The Dental Advisor”. Med världens kraftfullaste lampa för tandblekning ger Polus kliniskt bevisat överlägset resultat jämfört med billigare plasma- och LED system. Nu kan även du med svårblekta tandmissfärgningar bleka tänderna tack vare Beyond’s tandblekningsprodukter.

HÅLLBARHET

Resultatet av en tandblekning varar upp till 2 år. Vid användning av tobak, färgämnen såsom kaffe, te, rödvin etc- kan det påverka varaktigheten av tandblekningen.

INFÖR BEHANDLINGEN

Vi rekommenderar att man genomför en tandläkarundersökning inför besöket hos oss. Det är viktigt att bekräfta med en tandhygienist att man inte har hål eller andra problem med tänderna då det kan uppstå komplikationer under tandblekningen. Se även till att ta bort tandsten före behandling för att tandblekningen ska ha en så bra effekt som möjligt.

UTFÖRANDE

1. Behandlingen inleds med en konsultation där du tillsammans med behandlaren får gå igenom hur behandlingen går till samt tar en färgbild och färgtagning.
2. Ett gingival skydd appliceras längs kanten av tandköttet som skydd.
3. Därefter appliceras blekningsgelen på tänderna. Gelen aktiveras med hjälp av Tandblekningslampan Polus®. Under behandlingsprocessen byts gelen tre gånger.
4. Behandlingen avslutas efter 90 min genom att man tar en efterbild och färgtagning.

EFTER BEHANDLING

Efter en tandblekning är det normalt att uppleva följande:

Ovan nämnda punkter är normalt och brukar vanligtvis lägga sig inom några timmar.
Man bör även tänka på att vara noggrann med sin munhygien i fortsättningen för en ökad hållbarhet. Vi rekommenderar att undvika rökning och färgämnen under 72 timmar efter behandling.
Kontakta gärna oss inför behandlingen om du har något utav följande:

Notera: Vi utför inte tandblekning på personer som är gravida och ammar.
Åldersgräns: 18år

Prislista:

Kampanj Tandblekning 1500:- ( Ord 3200:- )
60 min
1.500,00 kr